draagjas in winter
nieuws

Wat draag je onder een draagjas?

Posted On september 18, 2019 at 11:01 am by / 15 Comments

Wat je onder de draagjas draagt, is natuurlijk afhankelijk van het weer en je individuele gevoeligheid voor kou, maar vergeet nooit dat de baby niet beweegt en extra bescherming nodig heeft, vooral op zijn benen, armen en handen.

Let altijd op de signalen van de baby.

 • Voelt je baby zich prettig?
 • Zijn de beentjes en handjes niet koud,
 • zweet je kindje niet?

Onder een goede draagjas hoef je de baby niet extra warm aan te kleden, je kindje heeft bijvoorbeeld geen dikke jumpsuit nodig.

Het belangrijkste is om comfortabele kleding aan te trekken, gemaakt van een zacht materiaal zodat de rits, knoop of drukknoop niet in de babyhuid drukt.

Bij wat milder weer:

 • Kleding die de baby ook thuis draagt.
 • een warmere top,
 • een zachte broek.
 • Kousen of beenwarmers.
 • Warme laarsjes

Belangrijk, waar moet je op letten?

Hoe sterk of koud de wind ook is, bedek het hoofd van de baby nooit met een draagzak of sjaal en zorg ervoor dat het gezicht en de neus van de baby schoon zijn.

 

Wat trek je het kindje aan als het echt erg koud wordt, midden in de winter?

Als het erg koud is, let je best op wat je op de baby doet. Hier wordt aanbevolen dat de baby een extra laag heeft in vergelijking met de kleding die hij thuis draagt.

 • Een warmer truitje of pull over
 • Billen of beenwarmers en een dikkere, zachte broek
 • Warme wollen laarzen, bontlaarzen of babylaarzen
 • handschoenen
nederlandse winters
Echte koude Nederlandse winter?

All-weather draagjas bij min temperaturen:

Als u een draagjas draagt ​​voor alle weersomstandigheden (bijv. de Minomana softshell draagjas voor alle weersomstandigheden) zal de gevoerde insert uw kindje beschermen tegen de ergste kou. Denk daarbij aan temperaturen tot een aantal graden onder nul. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je de baby niet te warm aankleedt, dus let op de signalen. De capuchons zullen ook voor extra beschutting zorgen voor zowel mama als de baby.

Als je dus echt de Nederlandse kou in gaat kies dan voor de Minomana softshell draagjas. Deze draagjas wordt geleverd met 2 inserts en 2 capuchons, dus je bent gelijk helemaal klaar voor de kou.

Minomana draagjas 4 in 1 grijs
Minomana draagjas 4 in 1 grijs

Fleece draagjas bij minder kou.

Je kunt een geweldige combinatie maken met een fleece draagjas en warme onderkleding.  In dit geval hebt je een draagzak of een draagtas voor de overgangsperiode. In de koude winter heb je een warme, waterdichte oplossing nodig.

Fleece draagjas
Fleece draagjas

Welke accessoires kun je gebruiken?

Warme en zachte draaglaarzen bijvoorbeeld de Mam Winterbooties.  Het is belangrijk om de kleine voetjes onder de jas te beschermen. De baby moet ook warme laarzen dragen onder de draagzak. De babylaarzen kunnen gevoerd of gemaakt zijn met wol, fleece of softshell.  op bijvoorbeeld bol.com vind je een grote selectie warme babylaarzen. Hoewel het op het eerste gezicht misschien wat duur lijkt, zijn goede laarsjes ook zeker een goede investering

De jumpsuit “One Piece Suit” verwarmt je baby zelfs in de diepste kou en de baby hoeft geen te zware, dikke kleding te dragen. Het pakje uit één stuk is zacht, drukt niet in het been van de baby en glijdt niet uit – een jumpsuit is gewoon comfortabel.

De jumpsuit “kleeft” aan de baby over dikkere kledingstukken, het belemmert de binding van het doek / draaghulpmiddel niet. De One Piece Suit Overall is draagbaar thuis of bij milder weer zonder jas. Dankzij het speciale ontwerp kan je baby dit langer dragen. (Bv maat S / M komt overeen met de maat 3-12 / 18 M)

Meer informatie over draagjassen in de winter;

Minomana All weather draagjas

Dragen in de herfst en winter.

Rode Softshell draagjas

Voedingscentrum

Summary
Wat draag je onder een draagjas?
Article Name
Wat draag je onder een draagjas?
Description
Wat je onder de draagjas draagt, is natuurlijk afhankelijk van het weer en je gevoeligheid voor kou, maar vergeet nooit dat de baby niet beweegt en extra bescherming nodig heeft, vooral op zijn benen, armen en handen.
Author
Publisher Name
Allesmama.nl
Publisher Logo

15 thoughts on “Wat draag je onder een draagjas?

 1. Fijne informatie. Vind het soms zo lastig inschatten wat voldoende is. Heb altijd zoveel extra bij mij in de auto bijv. Want wat als… nu heb ik dan ook nog geen hele mooie warme draagjas🤭
  Ik ga deze opslaan en hopen ooit een jas te krijgen😁

 2. “Zorg dat de mond en de neus van je kindje schoon is.” Schoon is fijn natuurlijk, maar ik vermoed dat hier vrij bedoeld wordt of onbedekt?

  Nuttige informatie verder.

 3. Zo’n softshell jas lijkt me ideaal. In Nederland wordt het over het algemeen niet ijskoud. Als je jas water en winddicht is dan heb je al een boel gewonnen. En dan kan je spelen met de kleding die je er onder aan hebt. Handig om te zien waar je qua kleding bij je kindje op moet letten.

 4. Wat een goede tips. Nu mijn draagvest (waar ik over heen draag) het aan het begeven is, ben ik mij aan het oriënteren op een draagjas. Lijkt me heerlijk comfortabel dragen!

 5. Ik doe mijn dochter altijd een heerlijke blaclava van ManyMonths aan in de winter. Heerlijk warm, ook bij mijn andere kinderen hadden we dit mutsje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *