baby dragen
nieuws

Baby dragen het grote waarom topic

Posted On oktober 3, 2019 at 10:47 am by / 14 Comments

Zal ik mijn kindje wel of niet dragen?

Verwacht je een baby? Dan heb je waarschijnlijk al gespeeld met het idee om je kindje te gaan dragen. Maar waarom is het dragen van je kindje  zo goed? Maakt het uit wat voor drager je kiest? Moet je dan ook gelijk een draagjas bestellen is het niet te ingewikkeld?

Hier vind je de antwoorden!

Dragers voor pasgeborenen;

Dragen van voren of dragen op je rug. Is dat wel goed voor de wervelkolom?

Duizenden vragen die toekomstige ouders gemakkelijk kunnen verwarren. De belangrijkste basisprincipes:

 • het draaghulpmiddel moet de baby tot op kniehoogte ondersteunen, dat wil zeggen dat hij er niet in mag hangen.
 • De draagzak moet overeenkomen met de leeftijd van de baby.
 • De beste oplossing is een draagdoek of draagzak.
 • De draagzak moet ook comfortabel zijn.

Baby’s willen gedragen worden!

Mensen wisten dat lang voor onze tijd, omdat babydragen niet echt iets nieuws is, het is veel ouder dan je zou denken. Het komt erop neer dat een kleine en kwetsbare pasgeborene dicht bij zijn moeder wil zijn zodat hij zich veilig voelt.

Tijden veranderen, maar baby’s worden geboren in de moderne beschaving met dezelfde behoeften als honderden jaren geleden. Het dragen van een baby beleeft momenteel een renaissance en het maakt ook het leven gemakkelijker voor moderne moeders. Waarom?

Pure Baby Love draagdoeken
Pure Baby Love draagdoeken

Een paar argumenten die veel draagmama’s delen;

 • Het dragen van baby’s is rustiger, ze huilen minder, het helpt zelfs bij buikpijn.
 • De moeder krijgt weer twee vrije handen. Een rustig ontbijt of dagelijkse boodschappen zijn geen probleem meer.
 • Het anatomisch correcte draaghulpmiddel verzekert de baby de ideale lichaamshouding, het heeft een gezond effect op de ontwikkeling van de heup.
 • De beweging van de moeder heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel van de baby dat er mee beweegt
 • Je kunt hand in hand lopen met je partner – een kinderwagen duwen is een stuk moeilijker!
 • Velen zijn bang dat draagzakken verwend worden en afhankelijk worden. Dit is andersom: degenen die de ervaring hebben als baby dicht bij het lichaam te zijn, worden moediger en ruimdenkende peuters.

Dus kies de juiste draagzak en draagjas voor je pasgeboren baby.

Het goede nieuws is dat er talloze draagdoeken en ontelbare draagzakken en draagjassen beschikbaar zijn.

Het maakt alleen wel degelijk uit welke draagdoek, draagzak en draagjas je  kiest voor je pasgeboren baby. Het is heel belangrijk dat je alleen een draagdoek of draagzak kiest die helpt bij het handhaven van een gezonde houding en die goed is voor jouw gezondheid en de gezondheid van je baby.

Fleece draagjas Mirari

Hoe moet je je baby dragen? Welke hulpmiddelen zijn goed voor je pasgeborene? Wij helpen je met onderstaande links de beste te vinden! 

Summary
Baby dragen het grote waarom topic
Article Name
Baby dragen het grote waarom topic
Description
Zal ik mijn kindje wel of niet dragen? Verwacht je een baby? Dan heb je waarschijnlijk al gespeeld met het idee om je kindje te gaan dragen. Maar waarom is het dragen van je kindje  zo goed? Maakt het uit wat voor drager je kiest? Moet je dan ook gelijk een draagjas bestellen is het niet te ingewikkeld?
Author
Publisher Name
Allesmamam.nl
Publisher Logo

14 thoughts on “Baby dragen het grote waarom topic

 1. Ik heb onze jongste zoon lekker lang meegedragen. Binnenkort wordt ons 4e kindje geboren en de draagdoekken en draagzakken liggen al weer klaar. Ik heb er weer zin in

 2. Hier gek op dragen. M’n oudste tot 3 jaar gedragen en sinds januari weer een nieuwe aanwinst die ik mag dragen en het geweldig vind😍😍

 3. Dragen was hier echt een lifesaver. Heerlijk m’n kindje dichtbij, en toch mijn handen vrij. We genieten er nog steeds van, en nu begint ze al te lachen als ze de draagzak ziet!

 4. Nu bij onze 2e gekozen om haar te dragen. En wat is het toch fijn. Alleen eten zonder op haar te kruimelen moet ik nog even leren merk ik… oeps

 5. De eerste maanden heb ik elke dag gedragen! Eerst met een rekbare doek, daarna over op de geweven doek en een draagzak. Ik vond en vind het nog steeds zo fijn en gezellig om mijn kindje (die inmiddels al zelf loopt) dichtbij mee te hebben!

 6. Onze dochter van 5 maanden vind liggen en slapen absoluut niet fijn. Stel je voor dat je wat mist. Als we de stad in gaan om een dagje te winkelen dan nemen wij standaard naast de kinderwagen ook de draagdoek mee. We eindigen met een kinderwagen vol tassen en onze dochter heerlijk bij haar mama in de draagdoek aan het slapen. De eerste 10 weken van haar leven was het, door reflux, ook onmogelijk om haar neer te leggen. Ik weet niet hoe ik die periode door had moeten komen zonder mijn draagdoeken.

 7. Mijn kleine meid gaat al heel lang mee in de draagzak. Ze was geen fan van de babywagen. Dan was het huilen en kon ik haar alsnog dragen. Ook wilde ik haar graag meenemen naar mijn werk. Ik ben postbezorger en de draagzak is perfect daarvoor. Zo kan ik gewoon werken en zij gaat lekker mee in de draagzak. En ze slaapt ook lekker in de draagzak. Ben er zo blij mee. Er zijn al verschillende mensen om mij heen die er ook één hebben gekocht omdat ze bij mij zagen hoe fijn en handig het is.

 8. Onze dochter is deze week 4 geworden en af en toe vraagt ze er nog steeds om: heerlijk! Vanaf 1 week oud heb ik haar gedragen, als een leek begonnen wel echt gericht om de goede houding en inmiddels meer kennis en kunde rijker, ow ja en doeken ;). Verheug me om onze tweede ukkie te mogen gaan dragen over een half jaar.

 9. Dragen geeft je vrijheid n rust. Je kan reizen en ontdekken met je kindje dichtbij je zonder de obstakels die je tegenkomt met een buggy. Winkelen door de kruitvat zonder 10 dingen te moeten verplaatsen. Je ontbijt eten😅. Bijpraten met vriendinnen.

 10. Zo fijn dat het dankzij een blog als deze gemakkelijker wordt voor nieuwe dragende ouders om goed geïnformeerd te worden over ergonomisch dragen. Ik was erg zoekende toen ik wilde gaan dragen en had allerlei praktische vragen zoals wat ik (en de kleine) aan moest bij koud weer (wist ik veel dat er draagjassen bestonden) of waar ik dan mijn spullen moest laten (een draagtas bleek de oplossing). Ga zo door!

 11. Onze oudste hebben we heel veel gedragen. Hij vond het absoluut niet fijn om neergelegd te worden. Als ik boodschappen ging doen dan liep ik met hem in de drager naar de winkel. De kinderwagen ging mee om de boodschappen in te doen.
  Toen hij wat ouder werd was de draagzak heel handig als we eens wat verder gingen wandelen. Hij kon dan tussendoor even uitrusten op onze rug. We hebben de draagzak nog heel lang gebruikt als we naar evenementen gingen. Ideaal als je je kind langere tijd wil tillen.

 12. Ook wij dragen onze kleine met veel plezier, en daarbij is het de enige plek waar de kleine man wul slapen. Daarom nu op zoek naar een geschikte draagjas voor de winter. Er is zoveel keus dat we best moeite hebben met kiezen..! Fijn om dan de reviews te kunnen lezen.

 13. Voor Daniël geboren was dacht ik eerst dat ik niet wilde gaan dragen, of alleen sporadisch met draagzak (had een tula gekocht). Op dag 3 heb ik een rekbare doek gekocht en daar heeft hij veel in gezeten omdat hij het zo fijn vond! Inmiddels heb ik nog een andere drager er bij, 2 geweven doeken en een ringsling. Genoeg om mijn kleine mannetje (nu 3,5 maand) te dragen. We doen dat nu samen onder een te groot vest, lekker warm.

 14. Voor Daniël was geboren dacht ik dat ik niet zou gaan dragen, alleen sporadisch in een draagzak die ik had gekocht. Op dag 3 kocht ik al een rekbare doek en daar heeft hij veel ingezeten omdat hij het zo fijn vond en ik mijn handen dan vrij had. Nu zijn we inmiddels 2 geweven doeken, nog een drager en een ringsling verder. Hij is nu 3,5 maand en ik hoop nog lang te mogen dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *