Hoe kies ik een draagzak?

Zorg er ook voor dat de drager een brede of verstelbare stoel heeft. Het helpt het gewicht van de baby te verdelen en houdt zijn heupen gezond terwijl ze groeien. Je comfortbehoeften zullen in de loop van de tijd veranderen naarmate je kleintje groter en mobieler wordt. Pasgeborenen en kleinere baby's zijn relatief gemakkelijk te dragen, en de meeste ouders kunnen dit voor langere tijd doen.

Naarmate je baby begint te groeien, zie je al snel de voordelen van gewatteerde schouderbanden en de extra ondersteuning van een tailleband om het gewicht van je baby te verdelen om grotere avonturen comfortabel te houden. Het is ook belangrijk om onderweg van positie te veranderen of kleine aanpassingen aan te brengen om comfortabel te blijven naarmate de dag verstrijkt. Dragers met meerdere posities of eenvoudige aanpassingen zijn de beste keuzes. Slingers zorgen voor snelle, kleine veranderingen voor pasvorm of comfort en werk voor ouders en kleintjes van verschillende maten voor een aangepaste pasvorm.

Zacht gestructureerde draagzakken met ruime schoudervulling, geweldige ondersteuning van de tailleband en de mogelijkheid om bandjes aan te spannen of los te maken als dat nodig is om het gewicht van de baby te verschuiven of om een comfortabelere houding te vinden, zijn comfortabel bij oudere of grotere baby's. Verschillende dragers lijken misschien comfortabeler te zijn voor verschillende zorgverleners, afhankelijk van hun grootte en morfologie. Over het algemeen waarderen dragers verstelbare zachte gewatteerde schouderbanden en waadheupriemen. Niet-gevoerde riemen hebben de neiging om in te snijden, waardoor schouders, halzen ontstaan, terwijl niet-gewatteerde, smalle taillebanden kunnen leiden tot rugpijn.

Voor degenen die last hebben van rugpijn raden wij een Ergobaby-draagzak aan die is uitgerust met lendensteun. En net als bij draagdoeken zijn deze kinderrugzakdragers niet zo comfortabel voor het dragen van zwaardere baby's. Een draagdoek is de beste draagzak voor pasgeborenen, omdat het moeders helpt hun baby's op het lichaam te houden in plaats van ze in een kinderwagen te duwen. Baby's die te vroeg waren, een laag geboortegewicht hadden, zich onwel voelen of jonger zijn dan vier maanden, lopen een groter risico op verstikking bij draagdoeken.

Veel mensen kiezen voor zoiets als een rekbare draagdoek of ringsling voor de vroege dagen en kijken vervolgens naar meer gestructureerde dragers zoals gespdragers of strikdragers vanaf 4-6 maanden. Kleinere baby's binnen de gewichtsbeperkingen worden gedragen met hun benen in de drager; naarmate het kind groeit, worden hun benen verplaatst door beengaten of de zijkanten van het apparaat. Veel mensen beginnen eigenlijk met het ene type drager en gaan naar het andere als hun baby's ouder worden. Bij het kiezen van een draagzak is het erg belangrijk om te zoeken naar belangrijke functies die voldoen aan de behoeften van uw gezin.

Bij het kiezen van een draagzak zullen ouders rekening houden met zowel hun eigen lichaamsgrootte en -vorm als de leeftijd en het gewicht van hun baby. Gezonde heuppositionering Gezonde heuppositionering stimuleert de normale heupontwikkeling bij baby's en vermindert het risico op ontwikkelingsdysplasie van de heup. Rugzakdragers voor kinderen zijn perfect voor baby's die graag rondkijken en hoog op je schouders worden gedragen. Ongeveer vier maanden oud worden baby's doorgaans socialer en genieten ze van de voorste houding, waardoor ze kunnen beginnen met het verkennen en communiceren met de wereld om hen heen.

Er zijn veel Sling Libraries in het VK waar u hulp en advies kunt krijgen bij het kiezen van de juiste vervoerder voor uw specifieke behoeften, met de mogelijkheid om verschillende vervoerders uit te proberen. Sommige dingen die u moet onthouden bij het kiezen van een draagzak, zijn onder meer dat deze uw baby veilig en beveiligd moet houden terwijl uw handen andere functies kunnen uitvoeren. Misschien wel, maar misschien vind je iets anders dat beter bij je lichaamsvorm en je baby past, dus probeer ruimdenkend te zijn als het gaat om kiezen. Bij het kiezen van een draagzak is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de draagzak geschikt is voor het gewicht en de leeftijd van je kind.

Draagzakken worden niet aanbevolen voor baby's jonger dan vier maanden of baby's die hun hoofd nog niet omhoog kunnen houden.