Hoe lang kun je een baby in een draagzak houden?

De gemiddelde drager moet je meegaan tot 2 jaar oud geven of nemen, afhankelijk van je baby. Er is geen exacte maximale tijd voor een baby in een draagzak, en in feite zal deze waarschijnlijk veranderen naarmate uw baby groeit en zich ontwikkelt. Over het algemeen mag een baby niet langer dan 2 uur in een draagzak doorbrengen, maar in werkelijkheid hangt het af van de situatie, de gebruikte draagzak, de leeftijd, kracht van uw baby, enz. U kunt uw kind in een draagzak dragen zolang hij tevreden is.

Veel moeders melden dat ze hun baby's het grootste deel van de dag zonder nadelige gevolgen dragen. Inmiddels zou het duidelijk moeten zijn dat baby's vanaf dag één tot ongeveer 4-5 jaar in een draagzak kunnen worden gedragen. Waar het om gaat, is het type draagzak dat je in elke leeftijdsgroep gebruikt. De beenpositie van je baby is ook belangrijk.

De benen mogen niet recht naar beneden hangen omdat dit de ontwikkeling van de heup kan verstoren en mogelijk kan leiden tot heupdysplasie (een vervorming van het heupgewricht). De benen van uw baby moeten uit elkaar worden gespreid en de benen moeten over uw lichaam liggen, wat zorgt voor een gezonde heuppositionering, Dr. Draag uw baby bovendien niet te lang in de draagzak. Dit is niet bedoeld als een positie waarin de baby zich enkele uren zou moeten bevinden, zegt dr.

Ze raadt aan de tijd in de drager te beperken tot een uur per keer. Geef je baby dan een pauze zodat zijn heupen kunnen bewegen en voorkomen dat hij overbelast raakt. Velen vertelden me dat ze er ongemakkelijk uitziet, maar ik vertelde hen dat dit een natuurlijker draagzak is dan andere dragers, de mijne is gemaakt van stof. Deze draagzakken zijn comfortabel en veilig voor jou en je baby en er is een grote variëteit om uit te kiezen op de markt.

Zorg er bij het kiezen van een draagzak voor dat deze ergonomisch is ontworpen - deze term betekent dat de baby licht gespreide en opgeheven benen heeft, waarbij de onderkant lager hangt dan zijn benen en zijn rug in de juiste C-curve-vorm is. Baby's die te vroeg waren, een laag geboortegewicht hadden, zich onwel voelen of jonger zijn dan vier maanden, lopen een groter risico op verstikking bij draagdoeken. Maar voordat u er een gebruikt, moet u ervoor zorgen dat uw baby voldoet aan de leeftijd- en gewichtsvereisten en neem contact op met de fabrikant om te bevestigen dat het inzetstuk geschikt is voor gebruik met uw draagzak. Ik liet het hem zien en hij stemde met tegenzin in om er een te krijgen, hoewel hij als hij het kind heeft zegt dat hij geen drager zal gebruiken.

Dit komt omdat jonge baby's niet kunnen bewegen als ze zich in een gevaarlijke positie bevinden die hun luchtwegen blokkeert. Desalniettemin zijn meer open en lichtgewicht ontworpen dragers voldoende voor langdurig gebruik buitenshuis in een warm klimaat. Maar als je eenmaal de juiste draagzak hebt gekozen en hebt geleerd hoe je hem moet gebruiken, wordt het dragen van baby's een tweede natuur. Volg de veiligheidsrichtlijnen met betrekking tot positionering en controleer uw baby vaak om er zeker van te zijn dat de luchtweg van uw baby niet wordt belemmerd en dat uw baby niet te warm wordt in de draagzak.

Afhankelijk van het merk kunnen deze dragers behoorlijk knus zijn en zal een kleintje er langere tijd tevreden mee zijn. Daarom zijn er inzetstukken voor baby's gemaakt - om je baby stevig vast te zetten totdat hij oud genoeg is om over te schakelen naar een draagzak zonder de inzetstukken. Wanneer je je baby lange tijd in een draagzak draagt, zorg er dan voor dat hij niet voorover zakt, vooral niet in een naar voren gerichte positie, en controleer altijd zijn ademhaling. De meest populaire tegenwoordig zijn wraps, stroppen, zacht gestructureerd (vaak aangeduid als „gesp”) en Mei Tai draagzakken.

Als het om pasgeborenen gaat, moet u ervoor zorgen dat ze voldoende neksteun hebben om veilig in een draagzak te worden gedragen.