Hoe lang moet een pasgeborene in een draagzak zitten?

Er is geen exacte maximale tijd voor een baby in een draagzak, en in feite zal deze waarschijnlijk veranderen naarmate uw baby groeit en zich ontwikkelt. Over het algemeen mag een baby niet langer dan 2 uur in een draagzak doorbrengen, maar in werkelijkheid hangt dit af van de situatie, de gebruikte drager, de leeftijd van uw baby, kracht, enz. De beenpositie van uw baby is ook belangrijk. De benen mogen niet recht naar beneden hangen omdat dit de ontwikkeling van de heup kan verstoren en mogelijk kan leiden tot heupdysplasie (een vervorming van het heupgewricht).

De benen van uw baby moeten uit elkaar worden gespreid en de benen moeten over uw lichaam liggen, wat zorgt voor een gezonde heuppositionering, Dr. Draag uw baby bovendien niet te lang in de draagzak. Dit is niet bedoeld als een positie waarin de baby zich enkele uren zou moeten bevinden, zegt dr. Ze raadt aan de tijd in de drager te beperken tot een uur per keer.

Geef je baby dan een pauze zodat zijn heupen kunnen bewegen en voorkomen dat hij overbelast raakt. Je kunt je kind in een draagzak dragen zolang hij tevreden is. Veel moeders melden dat ze hun baby's het grootste deel van de dag zonder nadelige gevolgen dragen. De waarheid is dat er geen vaste tijdslimiet is voor hoe lang je een baby in een draagzak kunt dragen.

Let op je baby op tekenen van problemen en neem regelmatig pauzes. Over het algemeen is het veilig om je baby twee uur of langer in een draagzak te houden, zolang jullie allebei comfortabel en gelukkig zijn. Op deze leeftijd moet u ofwel een inzetstuk voor pasgeborenen in uw draagzak gebruiken, of een pasgeboren specifieke drager. Onze Upscale draagtas biedt alles wat je nodig hebt om je pasgeborene tijdens deze fase en daarna te dragen met verstelbare draagposities.

Sommige moeders dragen hun baby's vele uren per dag omdat het een praktische, eenvoudige manier is om voor een baby te zorgen. Je zou denken dat ze niet te lang in een omslag blijven, maar baby's die gewend zijn aan een wrap brengen er meestal veel happy hours in door. Het mooie is dat als je je kind continu draagt sinds het pasgeboren was, je spieren langzaam geconditioneerd zijn en de kracht hebben gekregen die nodig is. Maar wanneer kan de baby naar voren kijken in een draagzak? Nou, dat zal gebaseerd zijn op de ontwikkeling en leeftijd van de baby.

Een baby die leert rechtop te zitten, kruipen of lopen, zal aanzienlijk minder slapen en borstvoeding geven dan een pasgeborene, dus de behoefte om de baby te dragen zal afnemen. Dit betekent dat je de draagzak klein kunt laten zakken om een pasgeborene te passen, en hem vervolgens breder en breder uit te breiden naarmate je baby groeit, helemaal om hem tot in de peutertijd te ondersteunen. De eerste drie maanden van het leven van een baby wordt ook wel het 4e trimester genoemd, aangezien uw baby het grootste deel van zijn tijd zal doorbrengen met slapen of voeden. Ouders moeten er echter voor zorgen dat hun drager voor pasgeborenen werkt als ze onmiddellijk een drager willen gebruiken.

Ze zijn ook ideaal voor baby's en kinderen die wat meer met hun omgeving willen communiceren. Ze zijn ontworpen voor baby's van 4-5 maanden oud die hun nekspieren goed genoeg hebben ontwikkeld om hun hoofd goed vast te houden. draagzakken worden niet aanbevolen voor baby's jonger dan vier maanden of baby's die hun hoofd nog niet omhoog kunnen houden. Voor jongere baby's is de gezichtshouding misschien het beste, maar naarmate uw baby meer hoofd- en nekcontrole krijgt, kunt u ze overschakelen naar buiten gericht.

Baby's die te vroeg waren, een laag geboortegewicht hadden, zich onwel voelen of jonger zijn dan vier maanden, lopen een groter risico op verstikking bij draagdoeken. En het is nu wetenschappelijk bewezen hoe nuttig het dragen van baby's is voor baby's en ouders, ook voor de uiteindelijke ontwikkeling van onafhankelijkheid en zelfvertrouwen van de baby. Overdag kunnen baby's te veel tijd doorbrengen in „containers” zoals autostoeltjes, rockers, schommels, bumbo's, wandelaars en dragers.