Hoe moeten de benen van de baby in een draagzak zitten?

Idealiter zouden de knieën van de baby hoger moeten zijn dan de onderkant en moeten de benen zich in gespreide squatpositie bevinden (M-achtige vorm) en moet de drager voorkomen dat de baby zakt. Het gewicht van de baby moet worden gedragen door dijen en billen. Het wordt aanbevolen om baby's in verticale positie te dragen. Deze houding is gericht op de benen van je kleintje.

Hun benen moeten zo worden geplaatst dat de knieën boven de heupen liggen, waardoor de optimale „M-vorm” ontstaat, zoals op de onderstaande afbeelding. Naarmate de baby groeit, ontwikkelen ze meer stabiliteit en kunnen ze hun heupen natuurlijker openen. Hierdoor kunnen ze de drager met hun benen vasthouden. Op dit punt is de meest optimale positie voor spinale en heupontwikkeling met de baby die achterover in de drager zit in een knieën omhoog gehurkte positie.

Deze positie is gemakkelijk te bereiken in een voorste (buik-tot-buik), zij- en rugdraagtas. Met zoveel opties om baby in de meest optimale positie te dragen en zoveel dragers om dit te doen, komt het echt neer op persoonlijke voorkeur in hoe je ervoor kiest om je baby te dragen. Zoals opgemerkt door Babywearing International, vergroot deze praktijk ook het vertrouwen van nieuwe ouders naarmate ze meer worden afgestemd op de bewegingen, gebaren en gezichtsuitdrukkingen van hun baby's. draagzakken worden niet aanbevolen voor baby's jonger dan vier maanden of baby's die hun hoofd nog niet omhoog kunnen houden.

Baby's die te vroeg waren, een laag geboortegewicht hadden, zich onwel voelen of jonger zijn dan vier maanden, lopen een groter risico op verstikking bij draagdoeken. Hoewel het onderzoek beperkt is, kunnen dragers die de benen van een baby naar beneden laten bungelen met de dijen samen de stress op losse heupen verhogen. Het doel van deze educatieve verklaring is om informatie te verstrekken over gezonde heupontwikkeling om fabrikanten te begeleiden bij de ontwikkeling van soptimum-ontwerpen voor babyapparatuur, zodat ouders passende keuzes kunnen maken over de apparaten die ze voor hun baby's gebruiken. Ontwrichting bij baby's is bijna nooit pijnlijk, vergelijkbaar met het buigen van uw oor, dus dit kan onopgemerkt blijven tot de loopleeftijd en kan ook leiden tot pijnlijke artritis tijdens de volwassenheid.

Dit kan in een smalle of ergonomische drager zijn (een drager die de billen en benen van de baby ondersteunt - in een zittende positie van de ene knie naar de andere). Het dragen van je baby in een draagzak, draagdoek of rugzak geeft je het voordeel dat je je handen vrij hebt, en de meeste baby's vinden het leuk om de wereld van bovenaf te kunnen zien. Op de leeftijd van zes maanden zijn de meeste baby's bijna verdubbeld in omvang, zijn de heupen meer ontwikkeld en zijn de ligamenten sterker, dus heupdysplasie zal zich minder snel ontwikkelen bij zuigelingen na de leeftijd van zes maanden. Maar er zijn enkele gevaarlijke fouten die ouders moeten vermijden wanneer ze hun baby's aan hun borst vastbinden.

Gezonde heuppositionering Gezonde heuppositionering stimuleert de normale heupontwikkeling bij baby's en vermindert het risico op ontwikkelingsdysplasie van de heup. Dit komt omdat jonge baby's niet kunnen bewegen als ze zich in een gevaarlijke positie bevinden die hun luchtwegen blokkeert. Wanneer baby's worden gedragen, vooral gedurende langere tijd, moeten de heupen uit elkaar kunnen spreiden met de dijen ondersteund en de heupen gebogen. Mijn eerstgeborene begon van nature zijn benen naar beneden te laten vallen en hij was ongeveer twee weken klaar voor de benen in een draagzak.

Deze problemen worden het vaakst gezien bij baby's die stevig zijn ingebakerd met hun benen recht naar buiten. Het is zelfs aangetoond dat het dragen van uw baby op uw borst of rug de gezondheid en het geluk van baby's verhoogt, naast andere positieve punten.