Is draagzak ok voor baby's?

Draagzakken worden niet aanbevolen voor baby's jonger dan vier maanden of baby's die hun hoofd nog niet omhoog kunnen houden. Dit komt omdat ze een groter risico lopen op nekletsel. Er zijn zoveel geweldige voordelen van het dragen van een baby. Van het ondersteunen van de natuurlijke houding van de baby tot het verminderen van het huilen van baby's, het versterken van de band tussen baby en haar verzorgers en meer, het gebruik van een draagzak is een win-win voor jou en je baby, emotioneel, cognitief en fysiek.

Professional Carrying Consultant Emily Williamson pleit ervoor dat draagzakken veilig zijn voor pasgeborenen. Een draagdoek, meestal een draagzak met één schouder van zachte stof, kan een veilige manier zijn om een baby te dragen, als u de veiligheidsrichtlijnen volgt. Maar een draagdoek kan een verstikkingsgevaar vormen voor een baby, vooral degenen jonger dan 4 maanden. Op deze leeftijd moet u ofwel een inzetstuk voor pasgeborenen in uw draagzak gebruiken, of een pasgeboren specifieke drager.

Onze Upscale draagtas biedt alles wat je nodig hebt om je pasgeborene tijdens deze fase en daarna te dragen met verstelbare draagposities. Als je je afvraagt of het veilig is om je draagzak met je pasgeborene te gebruiken, is het antwoord tweeledig. Voor pasgeborenen geef ik de voorkeur aan gespdragers die geen inzetstuk nodig hebben, omdat ze klaar zijn voor pasgeborenen en minder omvangrijk en warm zijn. Het is erg belangrijk om de baby aan te kleden op basis van het weer, maar onthoud ook dat de drager als kledinglaag telt.

Je wilt je baby veilig houden in haar draagzak, en je wilt je veilig en comfortabel voelen tijdens het gebruik van de draagzak. Als u uw baby op de juiste manier in een draagzak plaatst, zal dit de ontwikkeling van de heup niet verstoren. We hebben samengewerkt met Emily Williamson (opent in nieuw tabblad), professionele Carrying Consultant en bekroonde ondernemer van draagzakmerk Izmi, evenals geraadpleegde informatie verstrekt door de National Childbirth Trust (opent in een nieuw tabblad), om u alle essentiële informatie te geven die u moet weten over de draagzak veiligheid. Ze zijn ook ideaal voor baby's en kinderen die wat meer met hun omgeving willen communiceren.

Bovendien is het handig om een drager te hebben met verstelbare zithoek om de benen van baby altijd van knie tot knie te ondersteunen (pasgeboren baby die 7 pond weegt, heeft een andere ondersteuning nodig dan een pasgeboren baby van 10 pond of een baby van 3 maanden oud). Als je zeker een draagzak voor je pasgeborene wilt kopen, zoek dan naar een merk dat wordt geleverd met een babyinzetstuk en een hoofdsteun. Maar er zijn enkele gevaarlijke fouten die ouders moeten vermijden wanneer ze hun baby's aan hun borst vastbinden. Ze kunnen zich in de drager of buiten bevinden, maar altijd ondersteund van knie tot knie, met knieën hoger dan de billen.

Zoals opgemerkt door Babywearing International, vergroot deze praktijk ook het vertrouwen van nieuwe ouders naarmate ze meer worden afgestemd op de bewegingen, gebaren en gezichtsuitdrukkingen van hun baby's. Zelfs als je je op je gemak voelt, laat een spotter in de buurt een helpende hand geven de eerste keer dat je je draagzak met je baby gebruikt en houd je één hand die je baby ondersteunt. Welke draagdoek, draagdoek of draagzak je ook kiest om met je kleintje te gebruiken, dit is wat je moet weten en controleren om je baby veilig te houden. Het dragen van een baby kan gunstig zijn voor zowel baby als ouder, maar net als bij andere babyproducten is het belangrijk om een draagzak te gebruiken met het oog op veiligheid.

Idealiter zouden de knieën van de baby hoger moeten zijn dan de onderkant en moeten de benen zich in gespreide squatpositie bevinden (M-achtige vorm) en moet de drager voorkomen dat de baby zakt.