Is het veilig om de baby in de draagzak te dragen?

Een draagdoek, meestal een draagzak met één schouder van zachte stof, kan een veilige manier zijn om een baby te dragen, als u de veiligheidsrichtlijnen volgt. Maar een draagdoek kan een verstikkingsgevaar vormen voor een baby, vooral degenen jonger dan 4 maanden. De beenpositie van je baby is ook belangrijk. De benen mogen niet recht naar beneden hangen omdat dit de ontwikkeling van de heup kan verstoren en mogelijk kan leiden tot heupdysplasie (een vervorming van het heupgewricht).

De benen van uw baby moeten uit elkaar worden gespreid en de benen moeten over uw lichaam liggen, wat zorgt voor een gezonde heuppositionering, Dr. Draag uw baby bovendien niet te lang in de draagzak. Dit is niet bedoeld als een positie waarin de baby zich enkele uren zou moeten bevinden, zegt dr. Ze raadt aan de tijd in de drager te beperken tot een uur per keer.

Geef je baby dan een pauze zodat zijn heupen kunnen bewegen en voorkomen dat hij overbelast raakt. De meeste dragers met zachte structuur zijn niet geschikt voor pasgeborenen. Ze zijn ontworpen voor baby's van 4-5 maanden oud die hun nekspieren goed genoeg hebben ontwikkeld om hun hoofd goed vast te houden. Sommige modellen kunnen vanaf de geboorte worden gebruikt, meestal met toevoeging van een babyinzetstuk.

Bovendien, als je de baby in een wikkel- of gespdrager stopt, zorg er dan voor dat de stof van zijn kleding niet is opgevouwen en geen druk op de babyhuid veroorzaakt. De eerste drie maanden van het leven van een baby wordt ook wel het 4e trimester genoemd, aangezien uw baby het grootste deel van zijn tijd zal doorbrengen met slapen of voeden. Deze draagzakken zijn comfortabel en veilig voor jou en je baby en er is een grote variëteit om uit te kiezen op de markt. Risico's van het gebruik van draagzakken of stroppen houden voornamelijk verband met vallen of positionele verstikking (wanneer de positie van een baby in een draagdoek of drager hem niet in staat stelt te ademen).

Maar ze herhaalt ook dat als u een pasgeborene draagt, u ervoor moet zorgen dat welk merk of model draagzak u ook gebruikt, het hoofd en de luchtwegen van uw baby volledig ondersteunt. Baby's groeien in verscholen posities en na de geboorte hebben ze de neiging om deze zachte curve naar hun stekels enkele maanden te behouden vanwege hun gebrek aan spierspanning of kracht aan hun hoofd en nek en bovenlichaam. Als de draagzak de baby in natuurlijke, ergonomische positie laat rusten, is hij ook comfortabeler voor de drager. De sleutel is om te weten hoe je de tilband op een veilige manier moet gebruiken, net zoals je kunt oefenen met leren fietsen of autorijden.

We hebben samengewerkt met Emily Williamson (opent in een nieuw tabblad), professionele Carrying Consultant en bekroonde ondernemer van draagzakmerk Izmi, evenals geraadpleegde informatie verstrekt door de National Childbirth Trust (opent in een nieuw tabblad), om u alle essentiële informatie te geven die u moet weten over baby veiligheid van de drager. Als je dat eenmaal hebt gedaan, draag je de draagzak (nog steeds zonder baby) door het huis, zodat je eraan went en kunt bepalen of hij de hele dag comfortabel is. Gezonde heuppositionering Gezonde heuppositionering stimuleert de normale heupontwikkeling bij baby's en vermindert het risico op ontwikkelingsdysplasie van de heup. Voor de veiligheid is het merk of model draagdoek dat u gebruikt eigenlijk veel minder belangrijk dan hoe goed hij is gemonteerd en aangepast om u en uw baby.

U en uw kind zullen echter waarschijnlijk genieten en waarderen van een draagzak die prettig in gebruik is, goed past en geen rugpijn veroorzaakt. Er is geen officiële tijdslimiet voor het dragen van uw baby in een draagzak, maar er zijn veiligheids- en ontwikkelingsrisico's waarmee rekening moet worden gehouden bij langdurig gebruik van een drager. Alle babyspullen moeten veilig worden gebruikt, en het is jammer dat dingen soms niet geschikt zijn voor het doel, of dat de instructies die bij de apparatuur worden geleverd ontoereikend zijn. Vergeet niet dat het niet alleen belangrijk is om de heupen van de baby goed te positioneren, maar ook de maat van de draagzak te kiezen op basis van de leeftijd en grootte van het kind.