Waarom zijn draagzakken slecht?

Deze positie wordt de M-positie, jockeypositie, straddle-positie, spread-squat-positie of kikkerpositie genoemd. Elke draagzak die de benen van de baby gedurende lange tijd tegen elkaar en in een rechte positie dwingt, kan heupdysplasie veroorzaken. De ruggengraat van een baby wordt in veel van de populaire dragers van vandaag in een compromitterende positie geplaatst. Als de drager het kind rechtop plaatst, met de benen naar beneden hangen en het lichaamsgewicht ondersteund aan de basis van de ruggengraat van de baby (d.w.z.

In het kruis) legt het onnodige stress op de wervelkolom, wat de ontwikkeling van de spinale krommen nadelig kan beïnvloeden en, in sommige gevallen, spondylolisthesis kan veroorzaken. Spondylolisthesis wordt gedefinieerd als het naar voren glijden van een wervel op de wervel eronder. De graden van ernst worden bepaald met behulp van de Meyerding-beoordelingsschaal, waarbij graad 1 de minste hoeveelheid slippen is en graad 5 volledige slip van de wervel eronder is. Deze aandoening kan een gerelateerde stressfractuur hebben bij de pars interarticularis, een structuur aan de achterkant van de wervel die het grootste deel van de stress op de wervelkolom opneemt wanneer deze naar achteren is gebogen.

Indien aanwezig, vindt een spondylolisthesis plaats op de vijfde lendewervel 90% van de tijd en op de vierde lendewervel 9% van de tijd. Spondylolisthesis is gedocumenteerd bij ongeveer 5% van de blanke mannen, maar komt veel voor bij inheemse Eskimo's (maar liefst 60% van de bevolking is getroffen). Er is veel discussie geweest over het hoge percentage getroffen Eskimo's over de vraag of het een genetische aanleg is of verband houdt met omgevingsfactoren (d.w.z. Wetende hoe dynamisch en vitaal de biomechanica van de wervelkolom is, geloof ik dat omgevingsfactoren de oorzaak zijn.

Als de trend zich voortzet in de VS, S. Om baby's in dragers te vervoeren (of ze in wandelaars, jumpers, enz. Spondylolisthesis wordt aangeboren afwijkingen van de wervelkolom genoemd, maar er is geen ondersteunend embryologisch bewijs voor deze veronderstelling, 1 Er zijn factoren die een persoon vatbaar maken voor deze aandoening, zoals zwakte in de achterste structuren van de wervel, falen van spieren en ligamenten absorberen krachten, anomalieën van de lubosacrale wervelkolom en activiteiten die de achterste structuren van de wervelkolom zwaar belasten. Er moet meer onderzoek worden gedaan naar de gewichtsdragende positie van sommige vervoerders.

In de tussentijd kunnen we preventieve maatregelen nemen door alternatieve vervoerders te kiezen, zowel voor onszelf als als cadeau voor anderen. Wanneer u overweegt een draagzak aan te schaffen, kunt u zich vaak gewoon afvragen of u zich er prettig in zou voelen. Zou je het gevoel hebben dat je in een hangmat (een draagdoek) zat, of in een parachuteharnas, met je benen naar beneden hangen? In een hangmat leggen is beter voor ons allemaal. Andere voordelen van draagdoeken zijn onder meer gemakkelijke toegang tot borstvoeding, het vermogen om de baby naar of weg van de drager te dragen, de mogelijkheid om draagdoek aan de achterkant, voorkant of zijkant te dragen.

Je vraagt je misschien af: „Hoe zit het met rugzakken? Zijn ze slecht? Op welke leeftijd of ontwikkelingsfase is het oké om een kind in een rugzak te dragen? Waar moet je op letten als je er een koopt? Wacht tot je kind goed alleen kan zitten voordat je hem in een rugzak draagt. De zitting van de rugzak moet de hele onderkant van het kind ondersteunen, niet alleen tussen de benen, waardoor de benen kunnen bungelen. Een voetsteun heeft de voorkeur. De keuze voor babydragers is klein in vergelijking met alle andere zorgen waarmee ouders worden geconfronteerd, maar het is een beslissing die levenslange gevolgen kan hebben.

Door een draagdoek voor uw baby te kiezen, voorkomt u mogelijk een leven lang rugpijn en andere spinale spanningen. Helaas zijn sommige baby's gewond geraakt en zelfs gestorven in draagdoeken en draagtassen. Niet-fatale verwondingen werden voornamelijk veroorzaakt door vallen, terwijl sterfgevallen werden veroorzaakt door positionele verstikking (Batra et al, 201.Positionele verstikking is waar de lichaamshouding van de baby zijn ademhaling blokkeert en ze stikken als dit onopgemerkt blijft. De grootste zorg bij het dragen van baby's is verstikking, vooral voor baby's jonger dan 4 maanden.

Baby's hebben de eerste maanden na de geboorte geen erg goede hoofdcontrole vanwege zwakke nekspieren. Als de mond en neus van je baby belemmerd raken, kunnen ze niet ademen. Door je baby gekruld in een C-positie te houden, wordt het ook moeilijk voor hem om te ademen. Het dragen van een baby veroorzaakt de ontwikkeling van overtollige warmte.

De huid van de baby komt in contact met de huid van de persoon die hem draagt, waardoor extra warmte ontstaat. Dit is misschien niet erg als het koud is. Het is ook belangrijk om de grootte van de baby te beoordelen en het apparaat en de drager af te stemmen op de grootte van het kind, zodat de heupen tijdens het transport in een gezonde positie kunnen verkeren. Als u twijfelt of u het dragen van baby's kunt oefenen of hoe u de draagzak op de juiste manier kunt gebruiken, neem dan contact op met kinderarts en gekwalificeerde draagadviseur.

Het kopen van een kwaliteitsdrager kan dit risico helpen minimaliseren, net als het kopen van een drager die het volledige gewicht van het kind ondersteunt, evenals het vervangen van de drager omdat het gewicht van het kind de gewichtsvereisten overschrijdt. Maar voor degenen die hier lezen - ja in grote lijnen ja, het is mijn mening gebaseerd op mijn training en mijn ervaring dat positionering belangrijker is dan de drager. Als een ouder besluit om een draagzak te dragen, moet hij of zij er altijd voor zorgen dat de ruggengraat van de baby recht in de draagzak zit. Sommige van de zachte gestructureerde dragers zijn ook bruikbaar vanaf de geboorte, maar sommige vereisen het toevoegen van een babyinzetstuk onder een bepaald gewicht.

Het is veel gemakkelijker om een goede zittende houding te krijgen met al het gewicht van de baby op hun billen en geen druk op het heupgewricht in een brede drager. Gezien de emotionele voordelen en het gemak van het dragen van een baby voor ouders, is het zeker de moeite waard om de tijd te nemen om een geschikte draagmethode en een goede draagzak te vinden. Het is belangrijk, vooral met wraps die moeten leren hoe je een veilige stropdas kunt maken, evenals het gebruik van een draagzak op je rug. In één onderzoek hadden vrouwen die het dragen van baby's oefenden twee keer zoveel kans om nog steeds borstvoeding te geven toen hun baby's 5 maanden oud waren als vrouwen die dat niet deden.

Probeer op te ruimen of de lunch klaar te maken voor je peuter met je pasgeboren baby in een draagzak of draagdoek. Een draagdoek of draagzak maakt het gemakkelijker voor u om uw werk gedaan te krijgen en voor uzelf te zorgen terwijl u uw baby dichtbij houdt en hem alle voordelen van kangoeroezorg geeft. U mag uw baby niet in een draagzak dragen in geval van ernstige ziekte (zowel de uwe als uw baby), bijvoorbeeld wanneer er constant behoefte is aan het controleren van de ademhaling van de baby of als er anatomische defecten zijn. .