Wanneer een draagzak voor pasgeborenen gebruiken?

Je kunt vanaf dag één beginnen met het gebruik van een draagzak. Sommige ouders denken dat ze pas een draagzak kunnen gebruiken als hun baby 6 weken of ouder is, of ze kiezen ervoor om tot die tijd te wachten. Maar je kunt een draagzak meenemen naar het ziekenhuis en deze gebruiken op de dag dat je baby wordt geboren, zolang ze maar minstens zeven (pond) wegen. De meeste dragers met zachte structuur zijn niet geschikt voor pasgeborenen.

Ze zijn ontworpen voor baby's van 4-5 maanden oud die hun nekspieren goed genoeg hebben ontwikkeld om hun hoofd goed vast te houden. Sommige modellen kunnen vanaf de geboorte worden gebruikt, meestal met toevoeging van een babyinzetstuk. Ten eerste kunnen baby's direct na hun geboorte in een draagzak worden geplaatst. Vanwege de zwakke neksteun die pasgeborenen hebben, is het echter veilig om te wachten tot de leeftijd van 4 of 5 maanden totdat hun spieren sterk genoeg zijn.

In theorie kunnen baby's in een draagzak worden gedragen als ze pasgeborenen zijn. Zo kun je beginnen met het dragen van je baby zodra je je op je gemak voelt en er klaar voor bent. Je kunt een draagzak meenemen naar het ziekenhuis en deze vanaf dag één gaan gebruiken. Pasgeboren baby's voelen het liefst de nabijheid van de ouder, daarom komt een draagzak goed van pas.

De meeste draagzakken zijn gemaakt voor het dragen van baby's vanaf pasgeborenen en tot 2-3 jaar oud. Draagzakken hebben meestal verschillende instellingen, afhankelijk van de leeftijd van de baby. Zorg ervoor dat u de gebruikershandleiding leest en dat de drager zowel gemaakt is voor als op een pasgeboren positie is ingesteld. Controleer ook altijd de gewichtsaanbeveling voor de draagzak.

Zorg ervoor dat het gewicht van je baby binnen de gewichtsaanbeveling voor de draagzak valt. We hebben samengewerkt met Emily Williamson (opent in nieuw tabblad), professionele Carrying Consultant en bekroonde ondernemer van draagzakmerk Izmi, evenals geraadpleegde informatie verstrekt door de National Childbirth Trust (opent in een nieuw tabblad), om u alle essentiële informatie te geven die u moet weten over de draagzak veiligheid. Lees verder om te leren hoe u babykleding moet dragen, plus de voordelen en veiligheidsproblemen van het dragen van baby's, en waar u op moet letten bij het kiezen van een draagzak. Wraps zijn het meest basale type draagzak, maar laat je niet misleiden, ze bieden geweldige ondersteuning en comfort voor zowel drager als baby.

Omdat babydraagproducten kunnen leiden tot een groter risico op letsel en ziekenhuisopnames bij kinderen jonger dan 1 jaar, is het essentieel dat uw draagzak de juiste maat, selectie en slijtage heeft. Er zijn zelfs merken die babydragers en peuterdragers maken voor verschillende hoogtes en gewichten (tot 60 pond). Professional Carrying Consultant Emily Williamson pleit ervoor dat draagzakken veilig zijn voor pasgeborenen. Uw pasgeboren baby tot 5 maanden oud zal meer geïnteresseerd zijn om dicht bij u in te slapen in plaats van te genieten van het uitzicht, dus het is belangrijk dat de drager die u kiest comfortabel genoeg is om in te slapen.

Uw pasgeborene kan het ongemakkelijk vinden om in een stijve draagzak te slapen; om deze reden is een babywrap of een draagdoek gemaakt van zachte stof waarmee uw baby comfortabel van binnen kan krullen een betere keuze zijn. Houd er rekening mee dat al deze leeftijden bij benadering zijn en het kiezen van de juiste draagzak hangt af van de grootte van uw baby, hun ontwikkeling en uw voorkeuren voor het dragen van uw baby. Sommige moeders dragen hun baby's vele uren per dag omdat het een praktische, eenvoudige manier is om voor een baby te zorgen. Ringstroppen zijn geweldig voor je baby's en zijn gemakkelijk verstelbaar, maar ze zijn misschien niet ideaal voor langere periodes, omdat ze over één schouder gaan en de baby vaak in een schuine positie staat die niet rechtop staat.

Als je draagtassen, draagdoeken en rugzakken op de juiste manier gebruikt, zijn het veilige en praktische manieren om met je baby om te gaan.