Zijn dragers slecht voor baby's?

Draagzakken worden niet aanbevolen voor baby's jonger dan vier maanden of baby's die hun hoofd nog niet omhoog kunnen houden. Dit komt omdat ze een groter risico lopen op nekletsel. Sommige soorten draagzakken en andere apparatuur kunnen een gezonde heuppositionering verstoren. Dergelijke apparaten omvatten, maar zijn niet beperkt tot draagzakken, draagdoeken en draagdoeken.

Deze apparaten kunnen de heupen per ongeluk in een ongezonde positie plaatsen, vooral wanneer ze gedurende langere tijd worden gebruikt. Elk apparaat dat de benen van een baby in een ongezonde positie houdt, moet worden beschouwd als een potentieel risico op abnormale heupontwikkeling. Het is ook belangrijk om de grootte van de baby te beoordelen en het apparaat en de drager af te stemmen op de grootte van het kind, zodat de heupen tijdens het transport in een gezonde positie kunnen verkeren. Ouders wordt geadviseerd om onderzoek te doen naar de algemene veiligheid en risico's van elk apparaat dat ze willen gebruiken.

Bij twijfel raden we aan om uw eerstelijnszorgverlener te betrekken bij verdere beslissingen die medisch relevant kunnen zijn. Professional Carrying Consultant Emily Williamson pleit ervoor dat draagzakken veilig zijn voor pasgeborenen. Een draagdoek, meestal een draagzak met één schouder van zachte stof, kan een veilige manier zijn om een baby te dragen, als u de veiligheidsrichtlijnen volgt. Maar een draagdoek kan een verstikkingsgevaar vormen voor een baby, vooral degenen jonger dan 4 maanden.

De beenpositie van je baby is ook belangrijk. De benen mogen niet recht naar beneden hangen omdat dit de ontwikkeling van de heup kan verstoren en mogelijk kan leiden tot heupdysplasie (een vervorming van het heupgewricht). De benen van uw baby moeten uit elkaar worden gespreid en de benen moeten zich over uw lichaam uitstrekken, wat zorgt voor een gezonde heuppositionering, Dr... Draag je baby bovendien niet te lang in de draagzak.

Dit is niet bedoeld als een positie waarin de baby enkele uren zou moeten zitten, zegt Dr. Ze raadt aan om de tijd in de koerier te beperken tot een uur per keer. Geef je baby dan een pauze zodat zijn heupen kunnen bewegen en voorkomen dat hij overbelast raakt. Onthoud gewoon dat je de baby wat tijd uit de draagzak moet geven om vrije speeltijd te hebben en buiktijd vrij te maken, die beide enorm belangrijk zijn voor de ontwikkeling.

Baby's groeien snel, dus je wilt er zeker van zijn dat de draagzak het gewicht van de baby kan dragen en dat er geen belasting op je rug is. Het is erg belangrijk om de baby aan te kleden volgens het weer, maar onthoud ook dat de drager telt als een laag kleding. Het is belangrijk, vooral met wraps die moeten leren hoe je een veilige stropdas kunt maken, evenals het gebruik van een draagzak op je rug. Gezien de emotionele voordelen en het gemak van het dragen van een baby voor ouders, is het zeker de moeite waard om de tijd te nemen om een geschikte draagmethode en een goede draagzak te vinden.

Voor pasgeborenen geef ik de voorkeur aan gespdragers die geen inzetstuk nodig hebben, omdat ze klaar zijn voor pasgeborenen en minder omvangrijk en warm zijn. Bovendien, ongeacht het type draagzak dat u gebruikt, controleer deze regelmatig op eventuele beschadigingen of tekenen van slijtage zoals versleten stoffen of losse stiksels, wat de veiligheidskwaliteit kan verminderen. Als de draagzak de baby in natuurlijke, ergonomische positie laat rusten, is hij ook comfortabeler voor de drager. Als baby's in dragers worden geplaatst die de benen in een rechte positie dwingen, kan de bal uit de kom ontwrichten.

Dat is de reden waarom als de baby niet in kikkerpositie in een drager kan rusten en zijn heupen onnatuurlijk gestrekt zijn, dit het risico op heupdysplasie kan vergroten. Maar ze herhaalt ook dat als u een pasgeborene draagt, u ervoor moet zorgen dat welk merk of model draagzak u ook gebruikt, het hoofd en de luchtwegen van uw baby volledig ondersteunt. Sommige van de zachte gestructureerde dragers zijn ook bruikbaar vanaf de geboorte, maar sommige vereisen het toevoegen van een babyinzetstuk onder een bepaald gewicht. Op hun website kunt u meer lezen over veiligheidsregels en nuttige foto's bekijken hoe u het kind in een drager kunt plaatsen.

Wanneer je begint te oefenen met je baby in de draagzak, doe het dan op de grond, op een zacht oppervlak en neem een spotter totdat je veel ervaring hebt, zegt Danelle Fisher, M...