Welke maand draagzak is het beste?

Als u een pasgeborene die minder dan 5 maanden oud is in een draagzak draagt, moet u ervoor zorgen dat deze voldoende ondersteuning biedt voor het hoofd van de baby om op te rusten. Ten eerste kunnen baby's direct na hun geboorte in een draagzak worden geplaatst. Vanwege de zwakke neksteun die pasgeborenen hebben, is het echter veilig om te wachten tot de leeftijd van 4 of 5 maanden totdat hun spieren sterk genoeg zijn. In theorie kunnen baby's als drager worden gedragen zodra ze geboren zijn.

Draagzakken zoals draagdoeken en stroppen kunnen vanaf elke leeftijd worden gebruikt. In veel culturen is het gebruikelijk om een draagdoek of draagdoek te gebruiken zodra de baby is geboren. Je kunt een draagzak meenemen naar het ziekenhuis en deze vanaf dag één gaan gebruiken. Pasgeboren baby's voelen het liefst de nabijheid van de ouder, daarom komt een draagzak goed van pas.

De meeste draagzakken zijn gemaakt voor het dragen van baby's vanaf pasgeborenen en tot 2-3 jaar oud. Draagzakken hebben meestal verschillende instellingen, afhankelijk van de leeftijd van de baby. Zorg ervoor dat u de gebruikershandleiding leest en dat de drager zowel gemaakt is voor als op een pasgeboren positie is ingesteld. Controleer ook altijd de gewichtsaanbeveling voor de draagzak.

Zorg ervoor dat het gewicht van je baby binnen de gewichtsaanbeveling voor de draagzak valt. In theorie kunnen baby's in een draagzak worden gedragen als ze pasgeborenen zijn. Zo kun je beginnen met het dragen van je baby zodra je je op je gemak voelt en er klaar voor bent. Dit komt omdat deze periode er een is van snelle heupontwikkeling, en als je je baby in zijn drager naar je toe kijkt, kan dit een optimale heupontwikkeling bevorderen.

En hoewel het werkt met baby's tot 25 pond, gebruiken veel ouders het graag terwijl hun baby nog jong is en gaan ze vervolgens naar een drager met meer positioneringsopties naarmate hun kleintje groeit. Streef ernaar om elke keer dat uw baby in draagzakken of draagdoeken doorbrengt in evenwicht te brengen met veel buiktijd en andere fysieke activiteit. Voor jongere baby's is de gezichtshouding misschien het beste, maar naarmate uw baby meer hoofd- en nekcontrole krijgt, kunt u ze overschakelen naar buiten gericht. Het is een hybride drager die het comfort van een draagdoek combineert met het gemak en de ondersteuning van een meer gestructureerde drager en een goede optie voor veel ouders.

Vóór deze leeftijd geeft de baby meestal de voorkeur aan de kikker of de „M-positie” die het beste kan worden ondersteund in een Ergo babydraagzak met een babyinzetstuk. Het is ook belangrijk om de grootte van de baby te beoordelen en het apparaat en de drager af te stemmen op de grootte van het kind, zodat de heupen tijdens het transport in een gezonde houding kunnen staan. Een draagzak die een m-positie met kikkerbenen creëert en een zacht paneel heeft dat een c-vormige rug en goede nek- en hoofdondersteuning mogelijk maakt tijdens de eerste 4-6 maanden. Bekend (en geliefd) om hun draagzakken, stelt de nieuwste Harmony-draagzak van Babybjörn niet teleur.

Houd er rekening mee dat we geen dragers in ringslingstijl op onze lijst opnemen, gezien de veiligheidsproblemen met deze vervoerders. Met een gewichtslimiet van 45 pond en eersteklas lendensteun is deze drager een geweldige investering die tot ver in de peutertijd meegaat.